Хванаха контрабанда от ?50 000 на Капитан Андреево

Парите били във вътрешния джоб на яке, конфискувани са
29 май 2019 19:30, Анисия Иванова
8
Хванаха контрабанда от ?50 000 на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха недекларирани 50 000 евро на МП Капитан Андреево. Парите са открити при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, влизащ в страната от Турция вчера, съобщиха от митниците.

В автомобила, управляван от мъж с двойно гражданство – германско и турско, пътувала и съпругата му. Пред митническите органи мъжът декларирал един стек цигари без акцизен бандерол, който е задържан с разписка заради превишаване на нормите за безмитен внос от две кутии.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на проверката, във вътрешния джоб на якето на мъжа, което държала в ръцете си съпругата му, са открити 100 банкноти в купюри по 500 евро. Откритите общо 50 000 евро с левовата равностойност на 97 791 лева са задържани.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо няма конфискация на откраднатите от властта и изнесени по офшорки милиарди?Защо няма информация, кой открадна шестте милиарда от КТБ и къде ги занесе?Хората не са декларирали парите, защото още до средата на пътя щяха да ги оберат!Днешните хайдуци са наследници на някогашните хайдути.
6
5
 
0
 
! Отговори
do 5 преди 4 години
ако спестяваш няма какво да криеш и ще ги декларираш !
5
0
 
3
 
! Отговори
ро преди 4 години
И нямаш право да спестяваш ли ?
4
1
 
11
 
! Отговори
Него преди 4 години
Може да е носил 100хил.еуро и милиционерите да са прибрали половинката.Аз на меверето не вервам.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първи, не се чуди а прочети, колкото и да се крият, не успяват. В България няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюцюнер-полюцай. Разбирайки с какво пътуваш, до другата граница си обран поне десет пъти, а може и убит. Правило номер едно за да не станете жертва на каквото и да е престъпление, е да се стои на страна от всякакъв вид хиени на държавна хранилка. Правят се на добронамерени, снасят на цивилните си ортаци и чакат момента да ви забият нож в гърба.
2
1
 
2
 
! Отговори
ss do 1 преди 4 години
трябва да се доказва от къде ги имат ( документ от банка и т.н.)
1
0
 
6
 
! Отговори
чудя се преди 4 години
какво им пречи да си ги декларират?